Varför du borde segla till Kroatien

En av mina favoritresmål har varit de gångerna jag reste en vecka på segelbåten runt Kroatiens kust med min familj och mina vänner. Inte är bara Kroatien ett otroligt vackert land, men hela upplevelsen kring att segla från stad till stad i en båt fylld med några av mina bästa vänner gör resan oförglömlig. Här är några anledningar till varför jag tycker att du ska överväga att resa runt Kroatiens kust som ditt nästa resmål.

Det är inte din typiska resa

Låt mig bara börja med att säga att det inte är din typiska resa. När du tänker på en seglingsresa kanske det första du tänker på är att resa på ett stort lyxigt fartyg med biografer, flera restauranger och en swimming pool. Ja, sådana kryssningar kan vara väldigt roliga. Men det här är en helt annan upplevelse. Men det beror till stor del på vilket företag du bokar med. Många företag erbjuder segelbåtar med tillräckligt många hytter för 18–40 personer. Den lugna atmosfären på skeppet förstärks av att det inte finns någon klädkod, att gå runt barfota i dina badkläder är helt accepterat. Och utan biograf och annan underhållning, så kommer du snart att börja göra saker som du verkligen tycker om, som att lära känna de som reser med dig, att läsa en bok, eller bara andas in de fantastiska vyerna från båten. Poängen är att trots att det inte är din typiska resa på båt, så kommer det att vara en av de mest fantastiska resorna du gör.

Segla på dagen, festa på natten

När du letar efter en resa i Kroatien försök då att hitta ett företag som seglar under dagarna och gör det möjligt för dig att upptäcka de fantastiska platserna du besöker under dagen, och kvällarna. Det betyder att du får frukost och lunch på båten, men vid varje ny destination har du tid att utforska en ny stad, avnjuta en god måltid på en fin restaurang och dansa bort kvällen på någon av de många klubbarna och barerna som finns i närheten. Se bara till att du är tillbaka på båten innan den seglar iväg på morgonen.

Du får utforska massor av platser

En av de bästa sakerna med de här resorna är att du får chans att uppleva kärnan av flera städer under en kort tidsperiod utan stressen över att vara på en vanlig båt eller att du behöver åka bil mellan olika platser. Ditt hotellrum reser med dig! För att börja med, eftersom du är på en relativt liten båt så kommer ni att gå i land vid en brygga nära centrum av staden. Då kan du med enkelhet ta dig tillbaka så fort du känner att du har sett det du vill se i staden. Den lilla båten gör att du också kan gå i land i mindre städer som större båtar inte har möjlighet att göra. Utöver det så är den enda restriktionen när det kommer till att se saker är att du behöver ha koll på klockan och vara på plats på båten när den seglar iväg på morgonen. Det ger dig massor med tid att se varje stad på djupet. Alla museer, restauranger, och historiska platser som finns.

Du får utforska massor av platser