Varför du borde segla till Kroatien #3

I de två tidigare delarna av den här artikelserien har jag berättat om varför Kroatien är ett sådant vackert land att segla till.
Och även om jag redan har berättat om flera skäl till varför du borde besöka Kroatien med båt så känner jag att det finns flera anledningar kvar. Med det sagt, här kommer den tredje och sista delen i min artikelserie om varför du borde resa till Kroatien i sommar.

Solnedgången är häpnadsväckande

Kom ihåg att ta med din kamera till Kroatien, för du kommer inte bara att se blått hav runt om dig. Att segla till Kroatien är det perfekta tillfället att ta en massa vackra foton, och du kommer att se några av världens finaste solnedgångar som bara väntar på att du ska ta en bild på dem.

Nätterna är oförglömliga

Om du trivs bäst av att vara ute och dansa hela nätterna så kan du känna dig trygg i att veta att Kroatien har ett varierat uteliv som är lagt för att ge dig några upplevelser som du aldrig kommer att glömma bort. Och eftersom du varje kväll är i en ny stad så har du då chans att testa på en ny nattklubb, så länge du hinner tillbaka till båten på morgonen igen så finns det ingenting som stoppar dig från att ha en vild natt med dina vänner. Om du stannar för en kväll i Makarska så borde du verkligen besöka nattklubben Deep där du kan festa i en grotta bara meter från var havet möter sanden. En annan unik klubb är Carpe Dieb Beach som ligger på en ö som du bara kommer till via en taxibåt. Där kan du se när solen går ner över staden Hvar innan du festar under palmträden och en himmel fylld med stjärnor. Om du däremot inte gillar att festa eller är i en stad där det inte finns något vidare nattliv så kan vi rekommendera att du borde ta en promenad längst stranden eller bara titta upp mot stjärnorna från din båt. Kanske hinner du till och med gå och se en konsert eller någon annan typ av underhållning i staden?

Det är ganska billigt

Tillskillnad från dyra kryssningsfartyg som ofta alltid är för dyra för oss yngre personer så kan du koma billigt undan om du reser med rätt företag. Att segla ner längst Kroatiens kust behöver faktiskt inte vara så dyrt. Det är nästan som att resa på ett flytande hostell. Och eftersom du inte betalar särskilt mycket är det inte det vackraste hytterna som finns. Du kanske kommer att dela hytt med minst en till person, och kommer garanterat att dela badrum och dusch. Men det är inte hur du sover som spelar roll, eftersom låt oss vara ärliga – hur mycket kommer du spendera sovandes på en sån här resa? Priserna varierar beroende på vilket företag du reser med och vilka datum du åker och vilken hytt du bokar. Men det är möjligt att få biljetter för under 5 000 kronor för en hel vecka där frukost och lunch är inkluderat varje dag. Men självklart så blir det lite dyrare när du lägger till allt et roliga du ska göra på båten också. Så gör det klart redan innan du reser iväg vad din resa erbjuder dig när det kommer till äventyr och utflykter. Så ja, det här kanske inte blir den superlyxiga kryssningen du alltid ha drömt om. Men platserna du kommer att åka till och människorna du kommer att möta kommer att göra Kroatien till en plats som du aldrig kommer att glömma bort.

Det är ganska billigt