Varför du borde segla till Kroatien #2

I den här artikelserien berättar jag om varför det är så fantastiskt att segla till Kroatien. Här finns det allt som du kan tänkas vilja ha under en semester.
Och att resa med en mindre segelbåt gör att du har chans att upptäcka mycket mer av allt du vill se. Med det sagt. Här kommer fler skäl till varför du borde boka in en resa till Kroatien i sommar.

Simma var du vill

Att segla under dagen är fantastiskt. Inte bara får du chans att se de vackra vyerna av den kroatiska kusten, med de flesta mindre segelfartyg inkluderar även dagliga avbrott där du får simma medan båten sätter ankar för en timme eller två i det blåa havet. Samla ditt mod och hoppa från fartyget rakt ner i vattnet och ta med dig di snorkel för att få en närmare blick på havslivet som lever under dig.

Möt likasinnade personer

Om du väljer att åka på en seglingsbåt med människor under 35 år kommer du oundvikligen att stöta på personer som är likadana som dig. Det kommer att finnas personer från flera olika länder som pratar olika språk, men alla kommer att komma samman genom deras gemensamma intresse för att resa, för att uppleva nya äventyr och för att ha kul. Ett annat alternativ är att resa med vänner, så väl större och mindre grupper kan resa på sådana båtar. På kvällarna är det den perfekta tidpunkten för att lära dig mer om dina nya och gamla vänner och deras kultur. Berätta historier för varandra och bli vänner på sociala medier för att hålla kontakten när ni väl skiljs åt. För att när du väl är på båten vill du inte använda dig av internet särskilt mycket. Det kommer finnas så mycket annat att göra.

Ät så mycket glass du vill & testa på aktiviteter

När du reser till varma länder blir glass något du kommer att uppskatta ännu mer än förut, och det är helt okej att äta det minst en – om inte flera – gånger om dagen. Utöver de många caféerna som säljer goda glassar runt om i varje stad så kommer det att finnas hundratals restauranger där du kan beställa in spännande maträtter från hela världen. I de flesta segelpaket som man bokar ingår det ofta frukost och lunch på skeppet, men vad du äter till middag är upp till dig. Om du älskar mat från havet är Kroatien det perfekta landet för dig. Grillad fisk till middag? Ja tack! Och när du har kommit till land på eftermiddagen så finns det oändligt med aktiviteter för dig att testa på. Om du är en äventyrare så kan du testa att åka kanot genom ett vattenfall, eller åka vattenskidor, eller dyka. Om du föredrar kultur och historia kan du promenera in i staden där det finns tusentals museer och konstgallerier. Och visst är det sant att många av de här aktiviteterna kommer att kosta lite extra, så kan du bli förvånad över hur roligt det är och hur prisvärda de är i slutändan. Om du bestämmer dig för att planera in ett äventyr se till att rådgöra med arrangören på din båt ett par dagar i förväg för att få tips och för att kunna sköta de logistiska problem som kan dyka upp.


Ät så mycket glass du vill & testa på aktiviteter